Omgivningar

Nedanför området hittar du Björkhaga strand, en kort men vacker sandstrand som du går till på mindre än fem minuter. Köper du hus eller tomt av oss har du även rätt att nyttja poolen på Björkhaga Strandbyns område.

Gillar du att spela golf tar du bilen norrut i ca 6 km för att sen gå 18-hål på en av Sveriges vackraste banor på kronholmen www.visbygk.com.

I områdets omedelbara närhet hittar vi Kovik (på Gotländska Korumpu), lika känt bland fotografer som bland Kitesurfare. I Kovik hittar ni ett fiskerimuseum. Här bodde också den omtalade konstnären och kända gotlandsprofilen Erik Ohlsson. Kovik passar lika bra som utflyktsmål oavsett om du är barnfamilj, historieintresserad eller gillar att fiska havsöring.

I Klintehamn som ligger 3 km från Björkhaga hittar du restauranger, några butiker och livsmedelsbutik. Här finns även systembolagets utlämningsställe.

Vi tycker att en av Gotlands mest fantastiska platser är Karlsöarna som du kan åka till från Klintehamn. Den som har turen att få se sillgrisslorna hoppa får ett minne för livet. www.storakarlso.se

Det här är bara ett axplock av det som Gotland har att erbjuda och vi rekommenderar dig att uppleva Gotland under alla årstider. Gotland är platsen för återhämtning och rekreation och vi vill påstå att Gotland är som vackrast utanför den ordinarie säsongen.

För att åka till Gotland reser ni med www.destinationgotland.se